top of page
Search

איך לשמור על הכלב בימי החורף הקשים? חרדות ופחדים

  • Writer: Maayan Sheizaf
    Maayan Sheizaf
  • Jan 19, 2015
  • 2 min read

איך לטפל בכלב בימי החורף?

איך נתמודד עם כלב בהתקף פאניקה, ומהי עזרה ראשונה נפשית?

dog-scared.jpg

רעמים, ברקים וחרדה – אם הכלב שלכם חווה התקף פאניקה כשהוא שומע רעשים חזקים, אל תדאגו, אתם לא לבד. כלבים רבים מבלים את ימי החורף מתחת למיטה או לשולחן, במחשבה שהאפוקליפסה מתרחשת בחוץ.

איך נראה התקף פאניקה?

אצל כל כלב, כמו אצל כל אדם, זה יראה קצת שונה. אבל ישנם כמה סימנים שהימצאות שלהם ביחד יעזרו לנו לזהות התקף פאניקה אצל הכלב.

1.התנשמות יתר- היפרוונטילציה – הכלב פותח את פיו ומתנשם בכבדות כשהוא לא אחרי פעילות או כשלא חם מדי. לרוב זה נראה כאילו הכלב לא מסופק מהאוויר שנכנס, והוא לא מצליח לנשום כיאות.

2.רעד – שריריו של הכלב רועדים ומתוחים מאוד.

3.דריכות יתר ולחץ כללי – הכלב מחפש מקום להימלט אליו או גורם שיכול לפגוע בו. בדרך כלל הוא ילך הלוך ושוב ברחבי הבית.

לא כל הסימנים הללו מופיעים בהתקף פאניקה וישנם סימנים נוספים.

איך מרגיש התקף פאניקה?

התקף פאניקה מרגיש עבור הכלב כאילו יש סכנה מיידית לחייו. הגוף שלו מתחיל לרעוד, הוא לא מצליח לקבל מספיק חמצן, הלב שלו פועם במהירות ובחוזקה ולרוב זה מלווה בסחרחורות. לכן במרבית המקרים התקף הפאניקה עצמו עוד יותר מבהיל את הכלב מהגורם להתקף.

זוהי גם הסיבה שלרוב נעשית הכללה מהירה למצבי חרדה ופאניקה, והכלב הופך לחרדתי מאוד באופן כללי בתקופות בהן הוא נתקל יותר בגורמי ההתקף. לכן אם זיהיתם שהכלב שלכם חווה התקף פאניקה או חרדה, כדאי לטפל בזה כמה שיותר מהר.

טיפול בהתקף פאניקה יכול להיות מחולק לשני מישורים –

1. עזרה ראשונה נפשית – מה עושים כשהכלב כבר בעיצומו של התקף פאניקה?

2. טיפול רגשי אפקטיבי, ארוך טווח, איך מרגילים את הכלב ומשנים את הרגש שלו כלפי הגורם להתקפי הפאניקה או טריגר החרדה?

עזרה ראשונה נפשית להתקף פאניקה:

לא מעט יוצא לי לשמוע או לקרוא נוסח כזה או אחר של המשפט "אל תלטף כלב כשהוא חווה התקף פאניקה, כדי לא לחזק את החרדה או ההתנהגות החרדתית".

המשפט הזה אינו נכון. תחושות חרדה ופאניקה אינן התנהגות, ולכן חיזוק וענישה אינם פועלים עליהן.

אז מה כן אפשר לעשות?

חום ואהבה. לטפו את הכלב בצורה מרגיעה – ליטופים ארוכים ואיטיים. שבו איתו והתייחסו למצבו הרגשי של הכלב. אל תתעלמו, והכי חשוב, אל תענישו.

אל תשדרו לכלב שאין מענה לתחושותיו, אך גם אין צורך להיבהל ו"להצדיק" את הפאניקה מהטריגר. תהיו רגועים ותהיו עם הכלב, תתמכו בו ותנסו להבין שהתקף פאניקה הוא ממש מבהיל.

אם זיהיתם התקף פאניקה, צרו קשר עם מאלף על מנת לטפל בזה ולמנוע החמרה של המצב.

טיפול רגשי ארוך טווח –

ניתן לטפל בפוביות, התקפי פאניקה וחרדה מוכללת בדרכים שונות. הטיפול משתנה בהתאם לכלב, לסביבת המחיה שלו ולמארג המשפחתי שלכם.

טיפול מומלץ הוא טיפול שמשלב התייחסות לרגש ושינוי הרגש כלפי הטריגר, והתייחסות להתנהגות ולהורדת רמות לחץ יומיומיות של הכלב.

 
 
 

Recent Posts

See All
אילוף - עשה זאת בעצמך - "עזוב"

אני רוצה לשתף אתכם בתרגיל מעניין. תרגיל שמאפשר לכלב לפתח שליטה עצמית מול גירויים ועוזר במצבים של עוררות גבוהה ובעיה בדחיית סיפוקים. תרגיל...

 
 
 

Comments


פוסטים אחרונים
!
קטגוריות
 
bottom of page