איך להכיר בין הכלב לתינוק?
- מעין שיזף
- May 18, 2015
- 3 min read

אחד הדברים המרגשים שאנחנו חווים עם הכלב הוא הרחבת המשפחה והצטרפותו של תינוק חדש למשפחה. אנחנו מדמיינים כיצד הכלב והתינוק ישנו ביחד, הכלב יתריע על כך שהתינוק בוכה ובעתיד הם גם ישחקו יחד. הרבה כלבים שלא הכירו תינוקות קודם לכן, עשויים להיות מאוד מבולבלים או להגיב בלחץ מהבכי של התינוק, ההתעסקות המתמידה של ההורים הטריים בתינוק וכדומה.
בהתנהלות עם כלבים, עדיף וקל ויותר למנוע בעיות עתידיות, מאשר לטפל בבעיות שכבר מתרחשות זמן מה. לכן, גם אם אתם בטוחים שהכלב יגיב בצורה מדהימה לתינוק, כדאי להכין אותו מראש להצטרפותו של תינוק חדש ולהכיר בין הכלב והתינוק בצורה נכונה כדי שבעתיד הם יהפכו לחברים טובים.
אם לא הספקתם להכין את הכלב מראש, וגם אם כן, ההיכרות הראשונית בין הכלב לבין התינוק (הימים לאחר הלידה), עשויים להיות קריטיים למהלך החיים המשותפים שלהם.
הרגעים הראשונים של ההיכרות -
אז אתם חוזרים הביתה לאחר הלידה, נרגשים וקצת עייפים, הכלב מצידו, כנראה שלא ראה אתכם הרבה בזמן האחרון, ויהיה נרגש מאוד לראותכם. המצב אליו אנחנו רוצים להגיע הוא שהכלב רגוע אל מול התינוק החדש, גם עבור בניית הקשר והרגלי ההתנהגות של הכלב מול התינוק, וגם על מנת שאתם תוכלו לבטוח בכלב ולא תרגישו לחוצים בתקופה מרגשת זו.
חשוב להישאר רגועים, הכלב, שאוהב אתכם ורגיש מאוד לשפת הגוף שלכם, עשוי להילחץ ולקשר את זה לנוכחות התינוק, אם אתם נראים לו לחוצים.
שתי נקודות חשובות וקריטיות להצלחה בהיכרות בין התינוק לכלב:
השתדלו לא לכעוס או להעניש את הכלב בניסיונות שלו ליצור אינטראקציה עם התינוק. עבורו, התינוק הוא מישהו חדש שהגיע הביתה, והוא צריך להכיר אותו. תנסו לצ'פר אותו על כל ניסיון רגוע ושליו לרחרח את התינוק ממרחק שאתם מרגישים בטוחים עמו.
שפת גוף – נסו להכיר את שפת הגוף של כלבים ושל הכלב שלכם, זאת על מנת לדעת מהו מצבו הרגשי של הכלב וכיצד הוא הולך להתנהג.
איך נבנה את הקשר הזה באופן נכון מהרגע הראשון?
1. דאגו מבעוד מועד לחבר קרוב או פנסיון שיכולים לארח את הכלב בהתראה קצרה, כאשר אתם תהיו בבית החולים בלידה ולאחריה.
2. לאחר הלידה, כשאתם עוד בבית החולים, הביאו לכלב מגבת, חיתול רב פעמי או בגד של התינוק, והכירו לו את הריח של התינוק באופן חיובי ובמצב בו הכלב רגוע.
3. ממש לפני שאתם חוזרים מבית החולים, דאגו שהכלב יטייל, ישחק ויפרוק אנרגיה, על מנת שיהיה רגוע ושליו כשאתם מגיעים הביתה.
4. כשאתם מגיעים הביתה עם התינוק בפעם הראשונה – גשו להגיד לכלב שלום, כל אחד בתורו, חכו שהוא ירגע ורק אז הכניסו את התינוק, רצוי שהכלב יהיה עם רצועה, בקשו ממישהו בסביבתכם שיהיה שם כדי להיות עם הכלב, לחזק כשהוא רגוע ולשמור שלא יקפוץ.
5. לאחר שהכנסתם את התינוק הביתה, צ'פרו את הכלב על שכיבה למרגלות הספה\כורסה עליה אתם יושבים – זכרו, אנחנו רוצים שהכלב ילמד להיות רגוע ליד התינוק, ויקשר את נוכחות התינוק לדברים טובים.
6. בימים שלאחר מכן, נסו לשמור על סדר יום קבוע עבור הכלב, טיולים, משחק, האכלה וזמן רגיעה ורביצה.
7. אינטראקציות שלכם עם הכלב – באופן טבעי אתם תתייחסו לכלב רק כשאתם לא עסוקים עם התינוק. עם זאת, נסו ליצור מצב בו הכלב מקבל תשומת לב, חטיפים, ומשחקי האכלה דווקא כשהתינוק נמצא, על מנת שיקשר את התינוק לדברים טובים שקורים לו, ולא את היעדרות התינוק לכך.
8. היכרות בין הכלב לתינוק – בחרו זמן ומיקום בבית בו תרצו שהכלב יכיר את התינוק. הסיטואציה צריכה להיות מנוהלת היטב אך רגועה מאוד, אחד מכם יחזיק את התינוק והשני יהיה ממוקד בכלב, בשפת הגוף שלו, בחיזוק אינטראקציה רגועה ובניהול הסיטואציה. בזמן ההיכרות, דברו עם הכלב באופן מרגיע, האינטראקציה הרגועה עמכם תאפשר לו להרגיש בטוח.
בזמן שאתם מקדישים להיכרות (באופן אקטיבי) רצוי שהתינוק יישן או יהיה רגוע, על מנת שהסיטואציה לא תהיה לחוצה וטעונה. אם יש צורך ואתם מרגישים לא בטוחים, שימו רצועה על הכלב או צרו קשר עם מאלף כדי לאבחן ולטפל בסיטואציה במלואה.
אם לכלב שלכם יש בעיות התנהגות, כל דבר בהתנהגות שלו שעלול להיות בעייתי במחייה עם תינוק או ילד בבית, פנו לבעל מקצוע עוד לפני הלידה.
מרגישים שאתם צריכים להתייעץ לגבי שלבי ההרגלה או כל דבר אחר שקשור לכלב?
דברו איתי :)
מעין.
Recent Posts
See Allאני רוצה לשתף אתכם בתרגיל מעניין. תרגיל שמאפשר לכלב לפתח שליטה עצמית מול גירויים ועוזר במצבים של עוררות גבוהה ובעיה בדחיית סיפוקים. תרגיל...
コメント